Viini tunnelman rentouttajana jännitävissä tilanteissa

Viinikulttuuri Suomessa

Suomalainen viinikulttuuri on lasten kengissä verraten Euroopan maihin, joissa on vuosisatojen perinteet viininvalmistajina ja kuluttajina ruokajuomissa ja seurustelujuomana. Todellisuudessa vuosisata sitten Suomessakin juotiin enemmän laadukkaitakin viinejä, mutta se ei koskaan saavuttanut suurta suosiota erilaisten oluiden saavuttaessa suurempaa suosiota. Oluet, joissa useimmiten on merkittävästi vähemmän alkoholia kuin viineissä, ovat savuttaneet suuren suosion suomalaisten ruokajuomana tavallisen veden ja Euroopassa huvitusta herättävän maidon ohella. Monen vuosikymmenen jälkeen nyt viimeisempänä kahtena vuosikymmenenä ollaan alettu kiinnostua yhä enemmän viineistä juhlajuomina ja viini onkin pikkuhiljaa saamassa vakaampaa sijaa suomalaisten herkissä makuhermoissa.

Viini on yleistynyt maassamme kansainvälistymisen myötä

Viinikulttuuria on alettu ymmärtää paljolti yleistyvän matkustamisen ja yleisen kansainvälistymisen myötä. Suomessa matkailun kasvaessa hurjassa määrin viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan, eri kulttuurien ruokailutottumukset ja alkoholikulttuuri ovat tulleet pikkuhiljaa suomalaisille tutuimmiksi. Samalla kuin vuosia sitten nuoriso tilasi iltaa istuessaan siiderin tai oluen, yhä useammin valinta voi olla myös talon suosittelema maukas valkoviini tai täyteläinen punaviini.

Viinien juominen ja niistä nauttiminen ei aina kuitenkaan sovi janojuomaksi, joten sitä ei tulisi asettaa terasseilla oluen kanssa kilpailemaan. Jokaisella juomalla on oma paikkansa.

Oiva seurustelujuoma tai tunnelman rentouttaja sopii moneen tilanteeseen

Nykyään yhä yleisemmiksi käyvissä kasinoissa ja pelisaleissa, joita löytyy myös internetistä, kuten Casumo, on tarjolla erilaisia mieltä ylentäviä juomia ja alkoholiannoksia. Pelaamisen, sosiaalisen kanssakäymisen ja illanvieton vauhdittamiseksi voikin olla miellyttävää juoda muutama olut, siideri tai lasillinen hyvää viiniä, jolla on tutkitusti merkitystä hyvän olon ja rentoutumisen saavuttamiseksi muuten jännittävässä tilanteessa. Vaikka ylenmääräinen alkoholin nauttiminen ei ole suositeltavaa, varsinkaan keskittymistä vaativissa tehtävissä tai seurassa virkeänä pysymiseksi yksi tai kaksi annosta hyvän makuista ja miellyttävää seurapiirijuomaa ei voi olla pahitteeksi.

Rentoutuminen onkin usein avain hyvään suoritukseen, jolloin on mahdollista poistaa tarpeettomia estoja tai epärealistisen kielteisiä ajatuksia. Alkoholi voi toimia oikein ja kohtuullisesti käytettynä rentouttamaan jännitystä monenlaisissa sosiaalisissakin tilanteissa. Viinejä ja alkoholia yleensäkin tulee kuitenkin käyttää erityisen huolellisesti ja vakaalla arvostelukyvyllä, jotta esimerkiksi pelisuoritus pelisalissa ei päädy rahamenetykseen keskittymisen puutteen vuoksi.

 
 

About the author

More posts by